Sarelle’li Çıtır Kurabiye Nasıl Yapılır?

4 Kişilik
Malzemeler:
Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
400 gr mısır nişastası
Aldığı kadar un
Üzeri için:
6 kaşık Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kahvaltılık mısır gevreği
Hazırlanışı:
Tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice harmanlayalım.
Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi'ni benmari usulü eritelim. Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım. Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım. Ilınan kurabiyeyi ilk çikolata ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım. Kurabiye önce Sarelle Kakaolu Fındık Ezmesi'ne ardından da mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Shopping Cart